• Vedrana

Namjera

Svi volimo čitati uputstva o samopomoći, bile to tehnike disanja, neka pomada koju treba redovno nanositi, ili meditacija, tapkanje… bilo što. I onda dođemo do kraja upute gdje nam kažu koliko često bi to trebalo raditi. E, onda ide ona poznata i nenadmašna rečenica: Ma tko će meni dat vremena za to? Kad bi ja sve radila što bi po njima trebala, treba bi mi dan trajat najmanje 48 sati…


No je li to baš tako? I koliko vam vremena prođe u uzaludnom pretraživanju nevažnih objava, raspravama po društvenim mrežama ili gledanju sedme reprize turske sapunice … i sve to prođe u čas. Dva sata prođu kao da je prošlo 5 minuta.

A onih 10-20 minuta koliko je potrebno da poklonite sebi, nikako uhvatiti.


Sve je u stanju osobne svijesti. Kada jednom zaista osvijestite želju i potrebu da radite na sebi, vrijeme će se samo naći. Stvari će se same posložiti i uživat ćete u svakom pa i najmanjem napretku.


Sjećam se kako se dugo nisam mogla prisiliti da čim ispraznim torbe za kupovinu, da ih odmah posložim i vratim u torbicu. Uvijek bi ostale kući i ja bih uvijek iznova kupila plastične kesice na kasi. Nikako se sjetit. Ali sam se trudila. Kad bi mi povremeno pale na pamet, ne bih propustila uzeti ih sa sobom. Kad bih zametnula jednu torbu, kupila bi dvije nove... U svoj svojoj zaboravljivosti, to je uvijek bilo negdje u kutu mozga kao nešto što treba napraviti. Sada mi je to normalno. Izvježbala sam se u nekom periodu prilagođavanja i u torbici uvijek imam 3-4 torbe za kupovinu. Sva važna ih izvadim na kasi… Ha!


Slično je i s radom na sebi. Ne trebaju vam odluke, koje se ionako često prekrše. Stvorite namjeru! Namjeru da ćete za godinu dana biti takvi i takvi. Namjeru da ćete promijeniti ono što vam ne odgovara, izliječiti ono što vas boli. Da ćete raditi na sebi i da ćete naći vrijeme za sebe. I onda kad stvorite namjeru, uživajte na tom putu kojeg ste zacrtali, jer on je (ono što čini) život.


Posrnite (i više puta), ali ne odustanite! Inače se osuđujete na konstantno nezadovoljstvo. Stavljate svoj jedini i dragocjeni život na odgodu i pravdate to neodrživim izgovorima…


Odredite i cilj - ono što želite postići tom promjenom u sebi. Cilj će se možda s vremenom mijenjati i zapravo nam nije uvijek dano da ga vidimo odmah s polazne točke…. štoviše, nekad će se putem otvoriti još veći i ljepši cilj nego ste ikad sanjali. Svejedno, put prema trenutno željenom cilju je onaj proces koji se nikad ne smije ugasiti, jer je promjena sebe nabolje. Taj put rezonira duboko s našim bićem pa dokle god idemo naprijed, dokle god vidimo promjene s kojim smo zadovoljni i sretni, već smo ostvarili svoj cilj - radost življenja!

I…ne zaboravite raditi na sebi, jer vi ste svoj najvažniji projekt.

Vedrana 🙏🥰


9 views0 comments

©2019 by tap2harmony.com        tap2harmony@dr.com    gsm. +385(0)915535152

  • Facebook
  • YouTube