• Vedrana

I opet o opraštanju...

I opet to vječno pitanje oprosta… Koliko vas još uvijek mrzi osobu koja vam je nešto ružno napravila? Koliko vas zamjera toj osobi? Koliko vas ima pravu tjelesnu reakciju pri samoj pomisli na tu mrsku osobu?

Realno, ta osoba možda trenutno pije kavu i uživa, možda je na moru sretna i opuštena, možda se bori s nekim problemom, a možda više nije ni živa, no ona definitivno ne razmišlja o vama koliko vi o njoj… a u nekim slučajevima ne zna više ni da postojite. No vi ste je odlučili udomaćiti u svojoj duši kao najdražu. Kao cijenjenoga gosta kojeg nitko neće i ne smije izbaciti. Iznajmili ste joj svoje misli, um i tijelo vrlo jeftino. Na neodređeno vrijeme…

Da… jako “lukavo”!

Klijentica mi kaže nakon što sam joj ispričala svoju osobnu priču o oprostu: Ta osoba je zla. Ona NE zaslužuje da joj oprostite.

ALI JAAAA ZASLUŽUJEM!!! – odgovorila sam.To govorim i vama. Vi ste ti koji zaslužujete oprost. Smirenje. Pomak iz stanja žrtve u stanje svijesti. Zaslužujete i to da ako vas ta osoba još uvijek zlostavlja, da se to odbije od vas, jer vas zaista više ne dodiruje. Ta osoba neće ni najmanje profitirati od vašeg oprosta. Štoviše, možda joj i zasmeta to kako vama više ne smeta.

Tu je vaša moć. U energetskoj odbijenici - Hvala, ali ja sam iznad toga!

Trauma, zlostavljanje, ružan čin… traju koliko traju. Kad prestanu, a vi još uvijek vrtite u glavi to zlostavljanje, sada vi sami postajete svoj zlostavljač. Igrate sado-mazo igrice u glavi, mučite sebe i zabavljate svoj mozak s time, umjesto nečim lijepim i produktivnim.

I nemojte misliti da ja mislim da je lako oprostiti… o ne! Znam dobro koliko je to teško, ali kad se zaista dogodi, kad istapkate, izmeditirate, izmolite svoju slobodu natrag u svoju domenu… tada se cijeli svijet u vama i oko vas mijenja. Mijenjaju se zapisi u vama, biologija tijela, odnosi s ljudima oko vas… sve izgleda bolje i ljepše.

Budite na Vedroj strani života. VI to zaslužujete.

Vedrana

5 views0 comments

©2019 by tap2harmony.com        tap2harmony@dr.com    gsm. +385(0)915535152

  • Facebook
  • YouTube