• Vedrana

Hrana nije hrana


HRANA NIJE HRANA

Kad je Sajam Mystic u Zagrebu (listopad, 2017) već završio, priđe mi cura koja primjenjuje EFT i neke druge tehnike iscjeljivanja već godinama.

Pita me što je drugačije kod Eutaptike u odnosu na EFT ili „obično tapkanje“, i tako započnemo razgovor… na kraju mi

kaže da je dosta toga riješila dugogodišnjim radom na sebi, ali jedan problem je još ostao neriješen usprkos golemom naporu, vremenu pa i novcu kojeg je uložila.

Kaže da je stalno gladna… i ne može se riješiti tog osjećaja.

Pitam je “Koga ste uvijek bili gladni u životu?”

  • Mame… jer je uvijek više pažnje davala ocu.

  • A tko vam je davao hranu?

  • Mama.

  • Eto… problem riješen. Vi ste gladni (majčine) ljubavi, a ne hrane.

Hrana koje je (kao) stalno gladna NIJE hrana, nego poveznica sa njezinom majkom. Nevažno koliko je istina do joj majka nije poklanjala dovoljno pažnje, važno je da ona sama to tako doživljava i to je njena percepcija djetinjstva - nedovoljno majčine pažnje. S obzirom da joj je upravo majka davala hranu na stol, ta hrana je postala simbol (majčine) ljubavi, simbol onoga što nam je svima nasušno za normalan život, a čega je ona ostala uvijek gladna.

Kad dobijem hranu, dobivam ljubav, jer mama donosi hranu… Hrana jednako Ljubav. Cura je ostala iznenađena brzinskim rješenjem zagonetke koja je mučila godinama. Sad joj je ostalo samo da radi na problemu koji je dijagnosticiran u minuti.

U Eutaptici često je jednostavno pronaći poveznicu (ako znate tražiti), ali ponekad nas naš “organizator sjećanja u glavi” zbuni toliko da se poveznica pokaže tek tijekom nekoliko terapija, no ona uvijek postoji. To je onaj prvi događaj, naše prvo sjećanje u svezi nečega, koje oblikuje našu stvarnost i iz kojeg tijekom života zrcalimo sve što nosi zajedničke značajke s tim događajem, a koje prepoznaje samo naša podsvijest. Svjesno mi i ne znamo zašto na određena mjesta ili ljude reagiramo negativno ili pozitivno...

I onda vidimo da hrana uopće nije hrana, nego (u prethodnom slučaju) ljubav, koju nadomještamo hranom…

Isto je i s novcem, odnosom prema poslu, partnerima, seksu i sa svim ostalim aspektima života. Formirani su najčešće u najranijem djetinjstvu i iskazujemo ih na toliko automatski način, da nismo ni svjesni odakle dolaze naše reakcije.

U Eutaptici, osim što pronalazimo poveznice, mi miijenjamo te reference koje oblikuju našu osobnu stvarnost, odnosno transformiramo loša sjećanja i traume u lijepa sjećanja. To značajno mijenja naše poimanje stvarnosti, te ne samo da mi počinjemo potpuno drugačije/poziti reagirati na svijet oko sebe, nego i taj svijet primjetno bolje reagira prema nama.

I zato pređite na vedru stranu života!!

(Ilustracija Venci Wang)


112 views0 comments

©2019 by tap2harmony.com        tap2harmony@dr.com    gsm. +385(0)915535152

  • Facebook
  • YouTube