• Vedrana

Sretni Dnevnik / Happy Journal


Naš jedini cilj na ovom svijetu je biti sretan. Bez obzira na okolnosti, bez obzira na druge, bez obzira na sve.

Sretni dnevnik/Happy Journal je važan alat u Eutaptici čija svrha je da nam pomogne da se osjećamo dobro i sretno što češće. Budući da se u životu uvijek lakše sjećamo loših događaja i osjećamo loše emocije, važno je poduzeti svjesni napor da se sjećamo dobrih stvari.

Mnogi ljudi loše događaje dožive tako intenzivno da im izgleda da uopće nemaju dobrih stvari u životu. Međutim to nije tako, samo lijepe uspomene i dobri događaji nisu tako jako istaknuti.

Čim počnete koristiti Sretni Dnevnik, iznenadit ćete se s količinom dobrih stvari/sjećanja koje imate u sebi!

Sretni dnevnik sastoji se od pet različitih dijelova:

  1. Pozitivna emocionalna stanja

To su dobre uspomene i sretne misli, uključujući i uspomene koje ste „okrenuli“ tijekom terapije. Drugim riječima, kada okrenete sjećanje iz lošeg na dobro, napišite novo dobro sjećanje u vaš Sretni dnevnik. To je ono što pomaže da to novo sjećanje bude stvarnije i intenzivnije. To novo sjećanje je sada novi pozitivni zapis na koji se vaša podsvijest poziva - što će rezultirati novim/boljim iskustvima u vašem životu. Pišući svoja nova zamijenjena sjećanja u svoj Sretni dnevnik zajedno sa svojim sretnim uspomenama, lijepi osjećaji postaju sve više stvarnost - a terapije sve učinkovitije.

2. Pozitivne afirmacije

To mogu biti fraze, fotografije, slike i bilo što drugo što simbolizira ono što želite da vaš život bude sličan.

3. Popis zahvalnosti

Popis svega što u tvom životu cijenimo. Zahvalnost je vrlo moćno stanje; i što više cijenite i više ste zahvalni, to se bolje osjećate mentalno i tjelesno - i na sve više toga ćete imati biti zahvalni, jer ćete privlačiti više dobrih stvari u svoj život.

4. Ciljevi i snovi

Napišite svoje ciljeve i snove za svako područje svog života. Zabilježite što detaljnije ono što biste željeli postići u svom zdravlju, odnosima, karijeri ili poslovnom sektoru, financijama, duhovno i bilo kojem drugom aspektu vašeg života koji vam je važan.

5. Dragulji

To su mali "dragulji" - stvari koje čujete, čitate ili razmišljate o tome, koja vam rezoniraju. Stvari koje želite zapamtiti jer su korisne, pronicljive, nadahnujuće ili duboke.

Kako stvoriti Sretan dnevnik?

Odaberite bilježnicu/dnevnik koji je poseban. Iako biste mogli koristiti običnu bilježnicu, najbolje je upotrijebiti nešto što vaš um prepoznaje kao posebno i privlačno, jer ćete ga u tom slučaju radije i češće koristiti.

Početak rada

Postoji nekoliko različitih načina:

  1. možete podijeliti stranice časopisa u pet odjeljaka i staviti naslov na početku svake od pet različiti dijelovi; ili

  2. možete uzeti markere u boji u pet različitih boja.

Zatim možete dodijeliti svaku boju jednom od dijelova i jednostavno započeti pisati u knjigu za novu stranicu za svaki dio i upotrijebite markere u boji kako biste identificirali različite dijelove.

Na primjer, znat ćete da ako tražite Dragulje, naći ćete ih na svim stranicama s plavim oznakama; ako tražite Ciljeve i snove, naći ćete na stranicama koje imaju crveni marker. To znači da možete započeti pisati bez potrebe za dijeljenjem knjige, a vi ćete i dalje moći pronaći različite dijelove.

Započnite razmišljati o tome što vam se čini dobro, i napisati te stvari u svom dnevniku dok ih se sjećate. U početku se može činiti teško; ali kako nastavite, bit će sve lakše i lakše. Što više prakticirate razmišljanje o tome zbog čega se osjećate dobro, to ćete više moći pristupiti tim sjećanjima i mislima.

Pokušajte zapisati što više lijepih, sretnih, smiješnih, zanimljivih događaja, želja ili misli tijekom dana. Svaki put kad napišete nešto lijepo, obratite pažnju na svoje tijelo i vidjet ćete kako se osjećate dobro.

To je stoga jer naše tijelo reagira na misao.

Budući ste usredotočeni na tu dobru misao ili sjećanje, vaš mozak proizvodi endorfine i druge kemikalije koje stvaraju osjećaj ugode. Snažan efekt tih supstanci utječe na vaše zdravlje, vaše raspoloženje i sve što činite.

Kako koristiti Sretni dnevnik?

Kada se osjećate loše, najprije koristite Eutaptiku , a tek onda, nakon što očistite sve što uzrokuje loše osjećaje, pregledajte dnevnik kako biste se sjetili i uživali u svim ostalim stvarima zbog kojih se osjećate dobro. Izvrsno bi bilo pregledavati svoj Sretni dnevnik redovito, samo za poticaj dobrih osjećaja. Što više to činite, to ćete više razviti naviku da se bolje osjećate.

Kombinacija brisanja loših stvari pomoću Eutaptike i redovito čitanje vašeg Sretnog dnevnika preusmjerit će vaš mozak i tijekom vremena vaše će tijelo naučilti biti sretno bez razloga.

Važno je upozoriti i na to da se dnevnik ne bi trebao koristiti kao puki bijeg za uznemirenost. Budite usmjereni na sreću i otpuštanje negativnih emocija prije uporabe dnevnika. Stoga, ako se osjećate loše, prvo istapkajte negativne emocije, a tek onda koristite dnevnik.

Sretno s uporabom vašeg Sretnog dnevnika.

#happyjournal

147 views0 comments

©2019 by tap2harmony.com        tap2harmony@dr.com    gsm. +385(0)915535152

  • Facebook
  • YouTube