• Vedrana

Kako stvaramo probleme?


Prije nego što ste rođeni, pozornica je već bila postavljena. Svaki od vaših roditelja već je imao svoje vlastite probleme. Njihove okolnosti i okolnosti našeg rođenja već su postojale prije nego ste stigli i nikako nije isto da li ste željeno dijete dvoje zaljubljenih, financijski sigurnih, sretnih roditelja, ili pak neželjena posljedica avanture dvoje ovisnika, ili možda treća kći u patrijahalnoj obitelji... sve te postavke koje su određene prije vašeg rođenja imaju automatski i trajni učinak na identitet koji razvijete.

Nakon dolaska počinjete evidentirati dostupne podatke. Kako rastete, vaš podsvjesni um tumači svoja iskustva i zabilježi svoje interpretacije. Drugim riječima, ako vaši roditelji već dugo pokušavaju imati bebu i bili su zahvalni što ste konačno stigli u njihov život, vaša podsvijest može tumačiti pažnju koju dobivate od svojih roditelja kao da ste vrijedna i dobra osoba.

S druge strane, ako sličite na svog oca koji je u međuvremenu ostavio vašu mamu, a ona se ne umije suočiti sa svojim osjećajima, može vas tretirati s prijezirom. Vaša podsvijest može to tumačiti kao da ste bezvrijedni i nikada neće biti dovoljno dobri.

Naravno, postoje beskonačne kombinacije raznih iskustava koja stvaraju različite rezultate u ljudima. Značenja koja vaša podsvijest dodjeljuje onome što doživljavate, spremljena su u obliku zapisa koji se čuvaju za referencu. Tako ćete naučiti hodati bez potrebe da se usredotočite na svaki pokret; voziti bez potrebe da svjesno donesete svaku odluku; jednako to je i način na koji se nauči odgovoriti na podražaje bez potrebe da najprije promislite... I TO je uzrok svih problema.

Gotovo cijeli svoj život mi živimo u transu. Nedovoljno prisutni u "sada", kroz život nesvjesno reagiramo na (poznate i nepoznate) podražaje u skladu s pohranjenim podacima u podsvijesti. Možemo reći da živimo na autopilotu. Ako ste bili prestrašeni od strane psa kada ste bili dijete, tog izvornog događaja se ne morate niti sjećati, ali možete držati podsvjesni zapis da su psi (ili možda pasmina psa) opasni po život. To će značiti da ćete svaki put kad vidite psa (ili tu određenu pasminu) osjetiti strah. Vaša podsvijest zabilježila je tu reakciju i iskustvo kako bi vas zaštitila od buduće opasnosti. Nije bitno je li pas kojeg danas vidite prijateljski i bezopasan, vaš mozak i tijelo reagiraju prema izvornom zapisu koji držite.

Budući da su ti zapisi u podsvijesti, većine njih nismo ni svjesni; to znači da možemo reagirati bez konkretnog znanja zašto tako reagiramo.

Primjenjujući F-EFT podsvjesni obrasci se mijenjaju iz ograničavajućih u osnažujuće, reference na koje se nesvjesno pozivamo promijenjene su i daju pozitivne rezultate za nas u svim životnim aspektima; F-EFT zapravo mijenja uzroke problema, a ne simptome.

#problemi

144 views0 comments

©2019 by tap2harmony.com        tap2harmony@dr.com    gsm. +385(0)915535152

  • Facebook
  • YouTube