Terapija

 

Terapija Eutaptike traje oko 2 sata, a započinje razgovorom i pitanjima pomoću kojih dobivam strukturu problema.

Neka pitanja mogu zvučati čudno, ali imaju svoju svrhu te daju uvid u način na koji je problem nastao, odnosno ukazuju na put kojim ćemo ga riješiti. Nakon razgovora i definiranja problema, primjenjujem razne tehnike čišćenja loših podsvjesnih obrazaca koji su i stvorili problem. Jedna od najčešćih tehnika koje koristim je tapkanje, ali za razliku od klasičnog tapkanja kod EFT-a (Tehnike Emocionalne Slobode), u Eutaptici se paralelno koriste i druge metode, koje ciljaju direktno na podsvijest i kidaju linkove pomoću kojih je i stvoren sadašnji neželjeni rezultat – problem. To metodu F-EFT-a/Eutaptike čini bržom i daleko djelotvornijom od svih drugih tehnika.

Uvijek je klijent taj koji postavlja granice onoga što želi ili ne želi kazati. Traumatična iskustva koja klijent iz bilo kojih razloga ne želi kazati, ne mora. Eutaptika pomaže i u takvim slučajevima. To je velika prednost Eutaptike, jer može jednako uspješno raditi i na traumama koja toliko muče klijente, da o njima ne žele niti otvoreno pričati. 

Sve što napravi tijekom terapije slijedeći moje upute, ima pozitivan i iscjeljujući učinak na um i tijelo. Najbolje rezultate postižem upravo s klijentima koji se opuste, slijede upute i spremno dočekaju pozitivne promjene u životu.

 

Postoji ponekad jedan kratak privremeni period reakcije ili navikavanja na novonastale uvjete u kojem se klijent može osjećati loše. Osim što je kod svih prirodnih načina liječenja i iscjeljivanja očekivan, također je znak da smo nešto dotaknuli i pomaknuli, odnosno da terapija djeluje. 

Što se učinaka tiče, oni ovise i o spremnosti klijenta na promjene, a ja uvijek mogu jamčiti mjerljiva poboljšanja. 

Svaki klijent za mene je osoba kojoj je potrebna pomoć. I bez obzira na prošlost te osobe, u terapijama Eutaptike ne postoji riječ osuda. Svi mi u određenim trenucima napravimo nešto zbog čega požalimo, ali naši postupci uvijek su u skladu s našim pohranjenim podacima, odnosno mi uvijek napravimo najbolje što znamo i možemo vođeni svojom podsvijesti. Krivnja, strah ili sram nakon toga ne pomažu nikome. Cilj terapije je promijeniti percepciju, tako da klijent osjeti olakšanje i opraštanje u sebi za sve što je napravio ili mu je napravljeno, a jednako tako i da ukloni razloge svog ponašanja, te ga trajno promijeni ukoliko je to potrebno.

Na kraju terapije, klijent dobiva uputstva kako dalje može sam sebi pomoći u trenucima kada se pojavi potreba, te kako promijeniti sve ono što stoji na putu ispunjenom i radosnom življenju.

Diskreciju odnosa terapeut – klijent ne treba možda ni posebno isticati, no to je nešto od čega dio klijenata vjerojatno strahuje. Sve ispričano za vrijeme terapije ostaje između mene i klijenta zauvijek.

To je moja moralna i ljudska obaveza.

Zid koji ste izgradili oko sebe,
ne štiti vas od boli.
Zid jest Bol.
Vedrana
Možemo dati samo ono što imamo.
Drugi isto tako.
Nema zamjeranja.
Vedrana
Visine (prema istinitom događaju)
Kako oprostiti? Teško.
Kome oprostiti? Svima, iako je teško.
Zašto oprostiti? Zato da ti duša dobije krila pa da odozgo vidiš koliko je sve to malo i beznačajno prema Slobodi.
Vedrana

Čim započnemo s radom, klijent dobiva upute kako raditi na sebi. Preporuka je da nastavi raditi na sebi prema tim uputama, da bi naši rezultati bili optimalni. Nije cilj da klijent dolazi kod mene godinama bez puno pomaka, već da u nekoliko terapija pomognem u otpuštanju trauma i loših obrazaca ponašanja, te da osposobim klijenta za samostalan ispunjen, kvalitetan život.

To ne znači da ponekad neće trebati još poneka terapija, ali klijent postaje sam spreman da se suoči sa životnim izazovima s lakoćom i snagom koju kao i svi mi nosi u sebi.

©2019 by tap2harmony.com        tap2harmony@dr.com    gsm. +385(0)915535152

  • Facebook
  • YouTube